У Нововолинську запрацював Дія.Центр, де 56 тисяч мешканців громади зможуть отримати 327 державних послуг.

Про це повідомляє Волинська ОДА.

«Обласна військова адміністрація та Міністерство цифрової трансформації України прагне через технології та цифровізацію зробити послуги максимально зручними та простими. Впевнені, що відкриття Дія.Центру значно поліпшить життя населення та сприятиме цифровому розвитку громади, – зазначила Вікторія Левчук, заступниця голови ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO). – В області вже функціонують вісім Дія.Центрів, у планах – активне розширення їх мережі».

В оновленому ЦНАПі обладнане місце для самообслуговування, зона очікування, дитячий куточок, кімната персоналу, робочі місця для персоналу та місце, де можна оцінити якість обслуговування.

Також центр оснащений сонячними панелями, що забезпечують безперебійну роботу установи при відсутності електропостачання.

Важливою умовою відкриття Дія.Центру є дотримання вимог безбар’єрності та доступності усіх категорій населення. Тому для людей з особливими потребами передбачений окремий санвузол, а на вулиці облаштована кнопка виклику, пандус, інформаційні та навігаційні таблички з шрифтом Брайля, встановлені тактильні смужки.

Крім того, у ЦНАПі є мобільна валіза, що дає змогу адміністратору обслуговувати маломобільні групи населення віддалено.

Реалізовано й інші проєкти, зокрема: запроваджена комплексна послуга «єМалятко», сервіс «Електронна черга», адмінсервіс «Ветеран», встановлено робочі станції для оформлення та видачі паспортів тощо.

«Відкриття Дія.Центру є визначальною подією для нашого міста. Дія.Центр, перш за все, – це про людей, їхні потреби та задоволення запитів. Щиро вдячний усім, хто причетний до його відкриття», – зазначив Нововолинський міський голова Борис Карпус.