Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки повторно розгляне відкинуту раніше норму законопроєкту про мобілізацію щодо введення тимчасових обмежень за ухилення від мобілізації.

Про це домовились на засіданні 6 квітня, повідомила у Facebook народна депутатка Ірина Фріз.

За її словами, були ухвалені рішення щодо перегляду деяких попередніх рішень та розглянуто комітетські правки.

«Не підтримала рішення Комітету про перегляд правок, якими відхилялось введення тимчасових обмежень (блокування рахунків, заборона керування транспортними засобами, виїзд за кордон), проте виявилась у меншості. Отже тепер комітет повторно буде розглядати данну норму», - зазначила Фріз.

Комітет також повернув обмеження щодо надання консульських послуг громадянам України за кордоном без наявності військово-облікових документів.

А після додаткового обговорення на прохання Міноборони впровадження електронного кабінету було залишено як право або можливість, а не обов'язок.

За її словами, Комітет також сформував та додав комітетськими правками мотиваційну частину законопроєкту про мобілізацію.

Зокрема в редакції, яку взято за основу, йдеться про те, що громадяни, які виявили бажання підписати контракт з МОУ, отримають можливість обрати підрозділ з затвердженого Генеральним штабом переліку підрозділів. Їм також щомісячно виплачується додаткова винагорода в порядку визначеним КМУ.