У Львові медики дитячої лікарні Святого Миколая допомогли 12-річному Миколі з Волині вперше за рік стати на ноги. Дитина отримала травми під час ДТП.

Про це повідомили у пресслужбі Першого медичного об’єднання Львова.

12-річний Микола майже рік тому потрапив у ДТП. Хлопчик їхав на велосипеді у селі, коли його збив мотоцикліст. Микола був сильно травмований.

«Три місяці хлопчина перебував у комі — на межі життя та смерті. Коли він опритомнів, батьки не тямилися від щастя. Однак, тоді почався інший — не менш складний для них етап — боротьба за те, аби син знову міг рухатися», – мовиться у повідомленні.

Після виходу з коми Микола не міг ковтати, жувати та ходити. У січні хлопчика з Волині скерували на реабілітацію до Львова.

«Три курси реабілітації із невеликими перервами. Щодня по кілька виснажливих занять із фізичними терапевтами та терапевтами мовлення. За доволі короткий термін вдалося побороти частину наслідків травми, зокрема, контрактуру —обмеження руху в суглобах», – розповідають у пресслужбі медзакладу.

Після майже трьох місяців занять, Микола зміг сидіти, одягатися та їсти самостійно. А також ходити зі спеціальним допоміжним засобом — трапецією.

Нині Миколка повернувся додому, але його відновлення все ще триває. Хлопчик щодня працює над тим, аби долати все більші дистанції.