У Рожищі відбулася знакова подія - урочисте підняття купола над храмом Преподобного Сергія Послушного у Рожищі.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці «Наш Край Медіа».

«Це дуже ювелірна робота – за допомогою будівельного крана підняти і встановити купол на чітко означене місце. Люди завмерли, споглядаючи за робітниками, які виконували ці роботи, а хор храму допомагав робітникам молитвами», - йдеться у повідомленні.

До слова, храм відкрито у 2017 році у будівлі майже зруйнованої Баптистської кірхи, яка була зведена в Рожищі у 1913 році німецькими переселенцями, які оселилися тут у 1832 році і заснували колонію Вовнянка.

Після Другої світової війни приміщення кірхи перейшло до місцевих українських баптистів, ще пізніше радянська влада створила тут казарму, дозволивши спочатку збиратися у плебанії. Однак згодом забрали і плебанію.

Була зроблена добудова на п’ять метрів, аби сховати фасад культової споруди християн-баптистів, а також другий поверх. Пізніше використовували кірху як виробничий склад фабрики «Динамо».

27 грудня 2016 р. владика Михаїл звершив в храмі чин заснування нової парафії. 20 жовтня 2018 року парафія преподобного Сергія Послушного вперше відзначила престольний празник у новому храмі.