У Львові 4-6 червня відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Україна очима молодих». Серед 60 учнів у ТОП-5 увійшла волинянка. 

Про це повідомляє Волинська обласна Мала академія наук. 

Цьогоріч у заході взяли участь близько 60 учнів з різних куточків України, серед яких четверо волинянок.

У категорії «Екобізнес України: тренди та перспективи» свої напрацювання представили учениці 10 класу Торчинського ліцею, слухачки секції економіки Анна Скулінець, Софія Радчук, Каріна Редько (наукова керівниця Катерина Никитюк).

Робота Анни Скулінець «Можливість використання блоків зі скляних пляшок у будівництві та отримання прибутку за допомогою цієї справи» увійшла до п’ятірки найкращих у своєму тематичному блоці.

Учениця 9 класу Луцького ліцею №14, слухачка секції історії України та історичного краєзнавства Анна Вакуленко (науковий керівник Богдан Зек) у категорії «Локальні виміри російсько-української війни: історичний контекст» презентувала меморіальний дослідницько-пошуковий проєкт «Небесний легіон Волині», який вже другий рік реалізує Волинська обласна Мала академія наук у співпраці з партнерами.

У рамках заходу учасники мали змогу поділитися ідеями, обговорити важливі теми та власні рішення, що можуть покращити країну. Вони також відвідали Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка, отримали незабутні враження від екскурсії історичним Львовом та неформального спілкування в колі однодумців, надихнулися для подальших звершень