В одному з військових госпіталів на заході України щелепно-лицеві хірурги проводять операції, які раніше виконували лише за кордоном

Про це повідомив полковник Тарас Грень з Військово-медичного центру Західного Регіону.

“Ще кілька років тому українських воїнів із подібними пораненнями відправляли на операцію та лікування лише за кордон. Звісно, це викликало чимало проблем. Однак українська військова медицина не стоїть на місці і постійно розвивається. Тепер хірурги одного з військових шпиталів, що розташований на теренах західної України, виконують операції з реконструктивної хірургії з використанням вільних м`язево-кісткових флипів на судинній ніжці", – розповідає Тарас Грень.

За словами начальника відділення щелепно-лицьової хірургії підполковника медичної служби Миколи Синюка, для проведення таких операцій потрібна сучасна медична апаратура та підготовлений персонал.

Новий метод дає можливість військовим, які отримали мінно-вибухові поранення обличчя, відновити можливості добре пережовувати їжу та чітко артикулювати звуки. Крім того, хірурги можуть забезпечити належну естетику в щелепно-лицьовій хірургії.

"Ми робимо все, щоб розвивати українську військову медицину, зокрема в галузі щелепно-лицьової хірургії, – каже Микола Синюк. – Адже наші воїни повинні отримувати лише якісну медичну допомогу, попри складність поранень".