У видавництві «Віхола» вже вийшла друком книга про Луцьк Олександра Котиса

Про це йдеться на фейсбук-сторінці видавництва.

У своїй книжці він не просто змальовує основні віхи історії Луцька, Олександр фактично знайомить нас із життям міста за різних часових періодів і тими, хто творив його сучасний ландшафт.

Від Любарта й Вітовта до єзуїтів, чорнокнижників, імператорів та соціалізму. Автор не обмежується оповідями про величні храми та замки, а водночас розповідає, якими стежками гуляли місцеві монахи та якими свого часу були особливості політики і як вигравалися битви.

А замовити її можна на сайті видавництва.

Котис розповів misto.media, що робота над рукописом зайняла півроку.

«Але «писав» — це складав інформацію, яку я вже і так маю. Якби була потреба досліджувати всі теми з нуля, знадобилося б набагато більше часу. Це правда, що на 200 сторінках важко втиснути 1000 років історії, тому треба було виділити головні теми й описати їх. Я думаю, мені це вдалося. Загалом описані всі найважливіші періоди, події, герої міської історії. Я одразу на це націлився і не дуже замахувався на розтягнутий текст, тому багато відкласти в шухляду не довелося. Це точно стане базою для тих, хто не був у Луцьку, нічого не знає, але хоче приїхати. З книгою він не загубиться і буде орієнтуватися, як треба «засмакувати» Луцьк», — розповів автор.

Фото "Віхола"