Свято 29 червня відоме під назвами День Петра та Павла, Петрівка, Тихонов день, Тихий Тихий, Тихін Утішитель. 

Православна церква України 29 червня за новим стилем вшановує пам'ять великих апостолів Петра та Павла, а також митрополита Григорія Іраклійського. За старим стилем у свято сьогодні вшановували святителя Тихона Амафунтського з Кіпру та преподобного Тихона Луховського з Литви.

День Петра та Павла в українців був дуже популярним і відзначався з великим розмахом. Наші пращури готувалися до цього народного свята заздалегідь, дотримуючись Петрового посту (Петрівку). Також перед урочистістю проводили генеральне прибирання в будинку та на ділянці. Хати та дерева білили, сад чистили від бур'янів. Мешканців неприбраного будинку односельці могли порахувати невмілими господарями.

У народне свято 29 червня українці йшли на богослужіння, а згодом навідували родичів та хрещених. Діти та підлітки з усього села цього дня купалися у річках, ворожили на долю та грали.

Українські господині на Петра та Павла готували мандрівники . Це печиво з пісочного тіста, яке за прикметами святі апостоли брали з собою в дорогу під час подорожей.

Згідно з прикметами, з 29 червня затихають усі співачі птахи. Продовжують співати лише солов'ї та зозулі. У цей період птахи виховують пташенят і їм стає не до співу.

У свято 29 червня припиняли посів зернових культур, оскільки для них вже надто пізно. Якщо посіяти пшеницю чи овес зараз, то під час дозрівання вона замерзне від осінніх заморозків. Натомість починали зажинки, навіть якщо зерно ще не зовсім дозріло. Родичі допомагали один одному на городах.

Сьогоднішній день вважається дуже вдалим для творчості та рукоділля.