Попри те, що сьогодні в пріоритеті Луцької міської ради фінансування Збройних сил України, забувати про людей, які живуть у нашому місті не можна. Саме тому члени постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності сьогодні, 11 липня, виїхали оглянути проблемні прибудинкові території, де є потреба у ремонтах.

Про це повідомляє Луцька міська рада. 

Локацій було сім. Це вулиці Конякіна, 21, Вячеслава Чорновола, 6, Гулака-Артемовського, 5, Гірна, 2, Електроапаратна, 2, Кравчука, 9, Освітня, 10. Депутати зустрілися з головами ОСББ та представниками дворів. Накреслили плани щодо вирішення проблем. Вже незабаром там, де є потреба у заміні дорожнього покриття, ремонти будуть проведені. Щоправда, капітальними вони не будуть через брак фінансування, а радше носитимуть “відновлювальний” характер.

“Ми розуміємо, що не зможемо повністю зробити капітальні ремонти в дворах. Ми хочемо вислухати людей та вибрати якусь нагальну проблему в кожній оглянутій прибудинковій території. Далі департамент житлово-комунального господарства розробить новий кошторис, і ми спробуємо там зробити ремонти. Мова не йде про капітальні ремонти. Хочемо облаштувати тротуари чи зробити проїжджу частину в дворах, допомогти людям розробити схему паркування під будинками, щоб їх не штрафували”, - сказав голова комісії Роман Бондарук.

Також він зауважив, що міська рада завжди йде на зустріч громадянам, розуміючи їхні потреби. Але й лучанам треба зрозуміти, що нині нелегкі часи — усе фінансування йде на підтримку Збройних сил України. Тому очікувати дороговартісних капіталовкладень у комунальний сектор — не варто. Інша справа — знаходження оптимальних фінансових рішень.