Протягом 5-6 липня 2024 року в партнерському місті Швайнфурт (ФРН) за ініціативи Адміністрації міста відбувся німецько-український благодійний вечір, метою якого був збір коштів для гуманітарних потреб Луцької міської територіальної громади.

Про це повідомляє Луцька міська рада. 

На запрошення мера міста Швайнфурт Себастіана Ремелє участь у події взяла делегація Луцької міської ради, до складу якої увійшли Юрій Безпятко, секретар міської ради, та Юрій Гордійчук, начальник відділу проектної діяльності управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності. До Швайнфурта прибув також директор заводу ПрАТ “СКФ Україна” Богдан Волчок.

Під час офіційного відкриття заходу до присутніх із вітальним словом звернулися мер Швайнфурта, Надзвичайний і Повноважний Посол України у ФРН Олексій Макеєв і секретар Луцької міської ради Юрій Безпятко.

Програмою події було передбачено творчі виступи колективів із Німеччини та України, презентацію українських звичаїв, традицій, кухні, культури тощо.

На заході було також анонсовано про продовження співпраці між містами Швайнфурт і Луцьк, зокрема йшлося про створення спільноти, що працюватиме над реалізацією спільних соціальних, освітніх, культурних ініціатив, а також буде об’єднувати людей та ідеї задля миру в Європі.

У межах візиту також відбулися робочі зустрічі з представниками підприємства “СКФ Німеччина” у Швайнфурті та місцевої лікарні “Леопольдіна”. Саме за посередництвом та з ініціативи цих установ до Луцька надходила гуманітарна допомога у вигляді пожежно-рятувального автомобіля, лікарняних ліжок, медичного обладнання тощо

Делегація міської ради також долучилася до відкриття спортивного свята, організованого Адміністрацією міста. Себастіан Ремелє звернувся до жителів Швайнфурта з вітальним словом і закликав їх підтримувати партнерське місто Луцьк.