Військові білорусі готуються провести «операції під чужим прапором» в прикордонній зоні з Україною у той час, як в країні походять перші спільні військові навчання з Китаєм.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

Так, відомство отримало відомості про підготовку провокацій, які самі ж успішно попередять з метою показати китайським колегам "свої можливості".

Зазначається, що з 8 до 19 липня на території білорусі проходять перші спільні навчання сил спеціальних операцій ЗС РБ та військовослужбовців Народно-визвольної армії КНР. Навчання мають статус "антитерористичних".

ЦНС повідомляє, що напередодні навчань та прибуття китайських підрозділів, заступник начальника генерального штабу ЗС рб генерал-майор володимир купріянюк заявив про загрозу підготовки та проведення на території білорусі збройних провокацій "в умовах нарощування присутності підрозділів спеціального призначення, найманців і різноманітних добровольчих формувань у прикордонних районах".

"Ця заява була покликана підготувати інформаційне поле для проведення білоруською стороною власних провокацій, адже їй буде вкрай вигідно в контексті вступу білорусі до Шанхайської організації співробітництва (ШОС) та перших спільних антитерористичних навчань з НВАК показати спроможність власних органів безпеки до реагування на загрози", – пояснює відомство.

ЦНС підсумовує, що в планах у білоруських силовиків "успішно присікти збройні провокації" вздовж українсько-білоруського кордону, після чого буде здійснена спроба звинуватити Україну.

Фото: Белта (білоруські військові)