Республіканець, кандидат у президенти США та ексочільник Штатів Дональд Трамп пережив замах під час виступу на передвиборчому заході. Стрілка ліквідували правоохоронці, за відомостями Федеральної служби безпеки, – це Томас Метью Крукс.

Зловмиснику було 20 років, він родом із міста Бетел-Парк, що розташоване в Пенсильванії. Стрілка ліквідували агенти Секретної служби, і ФБР не назвала його ім’я одразу, оскільки очікувала результатів ДНК, повідомляє УНІАН з посиланням на BBC News.

У Федеральній службі безпеки додали, розслідування стрілянини, як і раніше, активне і триває. Польовий офіцер ФБР Кевін Ройек підтвердив під час пресконференції, що те, що трапилося, правоохоронці розглядають як замах на вбивство.

Журналісти також дізналися, що Крукс нібито напередодні стрілянини записав відеозвернення, в якому жорстко висловився про республіканців.

«Мене звуть Томас Метью Крукс, я ненавиджу республіканців, я ненавиджу Трампа...», – говорив стрілок.

Пізніше з’явилася інформація, що ролик уже після стрілянини опублікував блогер із Х під ніком jewgazing, який схожий на стрілка. Публікацію швидко видалили.

Нагадаємо, у Пенсільванії на передвиборчому мітингу пролунали постріли під час виступу Дональда Трампа. Загинула одна людина, ще двоє – дістали поранення. Республіканець стверджував, що йому куля пробила верхню частину правого вуха. Стрільця ліквідували.

Очевидці говорили, що пролунало п’ять пострілів. За словами одного зі свідків злочину, він бачив, як підозріла особа повзла на даху будівлі, розташованої недалеко від сцени, і про це розповів правоохоронцям.