У Любешові швачки шиють аптечки, розгрузки, зимові маскувальні костюми, захисні тенти та інші потрібні речі захисникам.

Про волонтерок розповідає газета «Нове життя».

Волонтерський колектив швачок, котрі працюють під керівництвом Алли Пасевич, від самого початку Великої війни постійно шиють усе необхідне нашим воїнам.

Ще із 2022 ці бджілки-трудівниці виготовляють аптечки, розгрузки, зимові маскувальні костюми, захисні тенти та інші потрібні речі. 

А нещодавно почали працювати над черговим масштабним проєктом – пошиттям літнього одягу та ніш для евакуації поранених.

«Давно спостерігаю за колегами-волонтерами, котрі шиють такі ноші. Коли ж поспілкувалися зі священником із Седлища отцем Ростиславом, котрий постійно їздить на передову, то він теж підтвердив, що це – дуже необхідна річ для захисників. Тому й вирішили взятися за цю справу», – розповідає Алла Пасевич.

Таким чином закупили тканину, інший необхідний інвентар – і взялися шити.

«У нас бувають цілі дні, які ми називаємо волонтерськими. Тобто присвячуємо їх саме шиттю всього потрібного для воїнів. Бо ж дуже хочеться зробити якнайбільше до того часу, коли волонтери їхатимуть на схід до хлопців та дівчат», – каже власниця ательє.

Однак для того, аби все це було під силу любешівським волонтеркам-швачкам, потрібна підмога небайдужих земляків і землячок. Адже тканина – дороговартісна. Кошти, які залишилися від реалізації попереднього благодійного проєкту із пошиття захисних тентів, закінчилися. Тож на придбання необхідного матеріалу потрібні фінансові ресурси.

Посприяти реалізації такій хорошій справі можуть кожен і кожна, допомігши фінансово.

Кошти можна перераховувати на картку 5457082278287888 (Пасевич Алла).