У Волинській обласній прокуратурі відбулася робоча зустріч прокурорів із представниками правоохоронних та інших державних органів та громадських організацій, які здійснюють діяльність у сфері протидії торгівлі людьми.

Про це повідомляє пресслужба Волинської обласної прокуратури. 

Участь у зустрічі взяли начальник Управління міграційної поліції ГУНП у Волинській області Олександр Зотько, керівник ГО «Волинські перспективи» Ніна Пахом’юк, член правління Громадської спілки «Коаліція неурядових організацій з протидії торгівлі людьми», керівник ГО «Велес +» Віктор Вальчук, начальник відділу Волинської обласної військової адміністрації Яна Фурманюк. 

Присутні обговорили питання налагодження подальшої дієвої співпраці та взаємодії між правоохоронними органами та громадськими організаціями при виявленні фактів торгівлі людьми, а також забезпечення захисту прав осіб, які постраждали від торгівлі людьми, та надання їм допомоги.

Погодилися учасники зустрічі і з нагальною потребою залучення громадських організацій до вироблення механізму запобігання торгівлі людьми, боротьби зі злочинними проявами та надання всебічної допомоги постраждалим, оскільки торгівля людьми залишається гострим питанням в Україні.

Обговорили присутні результати громадського моніторингу щодо реалізації політики протидії торгівлі людьми у регіонах України у 2023 році, а також питання запровадження практики обміну інформацією в межах відповідних повноважень з метою своєчасного запобігання злочинним проявам у сфері протидії торгівлі людьми.