Міністр оборони Рустем Умєров закликав українців, які зараз перебувають у Європі, приєднатися до Українського легіону – спеціального добровольчого підрозділу, який буде тренуватися на території Польщі.

Про це повідомило Міноборони.

«Угода про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Польщею, підписана вчора Володимиром Зеленським і Дональдом Туском, – це новий важливий крок у зміцненні обороноздатності обох держав-сусідів!», – наголосив Умєров.

За його словами, одним із ключових положень цієї угоди є створення Українського легіону – спеціального добровольчого підрозділу, який буде тренуватися на території Польщі для захисту України.

Міністр пояснив, що це важливо з кількох причин:

  • Підвищення бойової готовності: українські добровольці отримають найсучаснішу підготовку від союзників із Польщі, Литви та інших країн ЄС.
  • Міжнародна підтримка та оснащення: легіон буде оснащений найкращим обладнанням від наших міжнародних партнерів, що підвищить його ефективність на полі бою.
  • Можливість для громадян України у Європі: українці, які перебувають у Польщі та інших країнах ЄС, зможуть добровільно приєднатися до оборони України, підписавши контракт із ЗСУ.
«Ми закликаємо всіх українців, які перебувають у Європі, приєднатися до Українського легіону. Ваш внесок є неоціненним у нашій боротьбі за свободу та незалежність. Кожен ваш крок наближає нас до перемоги!», – підкреслив очільник Міноборони.