Вчора, 30 серпня, «на щиті» до рідного міста назавжди повернувся мужній захисник України – старший солдат Матіюк Олександр Анатолійович.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Ківерцівської міської ради.

Народився Олександр Матіюк 13 травня 1977 року у місті Ківерці. Навчався у першій міській школі. Загинув старший солдат Матіюк Олександр Анатолійович 25 серпня 2024 року на полі бою поблизу Часового Яру Донецької області, отримавши поранення, несумісні з життям, під час мінометного обстрілу ворогом позицій сил оборони.

Прощання з Героєм було велелюдним – ківерчани, схиливши голови та вклякнувши на колінах, зустрічали скорботний кортеж, який прослідував вулицями міста до рідної хати. Прощалися з воїном рідні, друзі, бойові побратими та щирою молитвою просили Господа про спокій душі Героя, який віддав своє молоде життя за волю та незалежність України. Вшанували пам’ять воїна-захисника очільники громади.

Скорботна процесія прослідувала вулицями міста від рідного дому до собору Покрову Пресвятої Богородиці, де чин поховання звершили священники Ківерцівського деканату ПЦУ, очолюваного протоієреєм Іваном Семенюком. Місцем Вічного спочинку для воїна-захисника – Матіюка Олександра Анатолійовича - стала Алея Слави на міському цвинтарі. Воїни почесної варти тричі відсалютували Герою, шануючи його ратний подвиг.

Фото: Ківерцівська міська рада.