Ймовірний наступ ЗСУ на територію Курської області рф викликав неабияку розгубленість у російської влади, вважає виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Олександр Леонов.

Своїми думками про це він поділився в ефірі ГІТу

«Сьогодні ми можемо чітко бачити розгубленість російської влади, бо ще вчора повідомлялося, що, мовляв, всіх представників Збройних сил України витіснили з російської території, а потім цей допис прибрали. Ну а сьогодні вже путін скликає свій Радбез для того, щоб, вочевидь, реагувати на ситуацію. Це означає, що ситуація вийшла з-під контролю і на неї мають реагувати на найвищому рівні», – каже Леонов.

Зі слів експерта, для росіян так звана "спеціальна військова операція" перетворюється на повноцінну війну на їх власній території.

«Це достатньо серйозний інформаційний і психологічний ефект, бо раніше така ситуація була в Білгородській області, де було багато біженців і де були бої. Тоді російська влада фактично замовчала ці історії, зараз ситуація повторюється і, власне кажучи, на цій ділянці фронту саме Україна має ініціативу», – додав він.

Ймовірно, для стабілізації ситуації росії доведеться перекидати резерви з інших ділянок фронту, що зіграє на руку нашим Збройним силам, вважає Олександр Леонов.