У четвер, 5 вересня, у Кафедральному соборі Святої Трійці відспівали двох захисників — Володимира Закреву та Олександра Матвійчука, уродженців Рожищенської громади, жителів Луцька, які загинули на війні проти російських загарбників.

Олександр Матвійчук знайшов свій останній спочинок на цвинтарі у Гаразджі. А дорога солдата десантно-штурмового відділення Володимира Закреви пролягла на малу батьківщину - у село Навіз, - йдеться на сайті міськради. 

Володимир Закрева загинув 30 серпня 2024 року під час виконання бойового завдання на території Курської області російської федерації.

Навколішки зустрічали загиблого захисника у Рожищі, квітами встелили дорогу Героєві у населених пунктах громади, через які пролягав маршрут траурного кортежу. Зі сльозами на очах зустрічали воїна у рідному селі його батьків. Сюди не раз приїздив Володимир з сім'єю, тут пройшло його дитинство. 

Велелюдною була траурна процесія, адже вшанувати подвиг Героя прийшли не лише його рідні та близькі, зійшлося усе село. Останні хвилини біля родинного обійстя, останнє прощання з рідними та знайомими, спільна молитва за спокій душі невинно вбитого захисника України.

Жорстока війна осиротила ще одну українську родину, назавжди вирвавши з життя хорошого сина, турботливого чоловіка, люблячого батька двох неповнолітніх дітей.

З усіма військовими почестями поховали Героя на сільському кладовищі.

Вічна пам'ять загиблому захиснику України Володимиру Закреві, котрий став ангелом Небесного війська, кривавими літерами вписавши своє ім'я в історію українського державотворення.

Герої не вмирають! Вони живуть у нашій пам'яті та серцях.