Горохівський районний суд через 4 роки після скоєння злочинів виніс вирок злодію, який обікрав 4 сільські церкви. Йому призначили покарання – 4 роки і 3 місяці позбавлення волі.

Про це повідомляє ІА «Волинські новини».

Так, з травня по серпень 2017 року раніше судимий чоловік обікрав храми у селах Пірванче, Підбереззя, Охлопів, Квасів колишнього Горохівського району. Переважно чоловік крав з храмів готівку, загальна сума вкраденого – 4 тисячі 740 гривень.

Як повідомляла тоді «Газета Волинь», гріховним промислом займався на той час 30-річний раніше судимий житель села Княже сусідньої Львівщини. Щоб потрапити у Спасо-Преображенський храм с. Квасів, злодій вийняв вікно. Зі святині виніс невелику суму грошей із храмової карнавки для пожертвувань та сейфу.

Такою ж «дорогою» в ту ж ніч крадій дістався і до Свято-Миколаївського храму у Охлопові, та звідти довелося піти з порожніми руками.

У ході досудового розслідування чоловік зізнався, що у травні того ж року від його рук потерпіли ще й Свято-Покровський храм у селі Пірванче, звідкіля виніс 150 гривень і чотири пляшки вина, і Аннозачатіївський храм у селі Підбереззя, в котрому поживився 180-ма гривнями.

У селах подейкують, молодий чоловік вів бродяжний спосіб життя, бо розлучився.

Окрім того, у вересні того ж року під час огляду приміщення у селі Журавники правоохоронці вилучили добровільно пред’явлені ним 120 патронів калібру 5,45 мм до автоматів «АК-74», «РПК-74» та їх модифікацій, які він незаконно придбав та зберігав. Ще у вересні 2017 року прокуратура розслідувала справу і скерувала її до суду. 

І лише тепер Горохівський районний суд виніс вирок.

Злочинець визнав свою вину, запевнивши суд, що більше не вчинятиме злочинів. Однак врахувавши судимості обвинуваченого, суд призначив йому покарання у виді чотирьох років позбавлення волі, приєднавши три місяці за іншим вироком.