Луцькому міському голові Ігорю Поліщуку планують зменшити розмір щомісячної премії.

Про це йдеться у проєкті рішення Луцької міської ради.

Згідно з проєктом, щомісячне преміювання міського голови буде здійснюватися з коефіцієнтом 1,5 до середнього відсотку премії заступників міського голови та секретаря міської ради. Досі під час щомісячного преміювання Ігоря Поліщука застосовували коефіцієнт 2,5, встановлений йому рішенням Луцької міської ради 17 грудня 2020 року.

Проєкт рішення про зниження коефіцієнту, який застосовують для преміювання Поліщука, мають розглянути на черговій сесії Луцької міської ради.

Нагадаємо, за 8 місяців 2021 року Луцький міський голова Ігор Поліщук отримав 744 281 грн зарплати, надбавок, премій і матеріальної допомоги. За рівнем оплати праці Поліщук на третьому місці серед мерів обласних центрів України. Лучанам робота міського голови коштує в середньому 93 тисячі 35 гривень на місяць. До речі, із майже 750 тисяч нарахованих виплат Поліщука 320 тисяч гривень становлять премії.

Крім щомісячного преміювання, Ігор Поліщук й надалі отримуватиме премії до різних свят. Так, у серпні він отримав 3 000 грн до Дня Незалежності України. Окрім того, у нього в серпні була і щомісячна премія 43 540 грн.