Занедбана будівля на Стрілецькій 47А більш впізнавана за «Світлофором», але старожили пам’ятають першу залізничну станцію в Луцьку. Позаду будівлі, що, радше, нагадує кілька міщанських садиб зіставлених воєдино, прокладені колії, якими досі курсують поїзди. А будинок –  історична пам'ятка без статусу – занепадає.

І ми добре знаємо фінал таких будинків, бодай садибу на вулиці Ярощука:


Музей – це часопросторова машина, в яку потрапляєш наче у Гоґвортс із творів про "Гаррі Поттера" – з платформи залізничного вокзалу Кінгс-Крос № 9¾. Команда розробників запевняє: "У нашому музеї буде місце для залізничного моделізму: у мініатюрі можна відтворити залізничні вокзали Волині та запустити моделі локомотивів, що курсуватимуть між іграшковими станціями, на інтерактивних екранах відтворюватимуть найцікавіші історичні фотографії та кінохроніку: який вигляд мав вагон-шпиталь часів Першої світової війни".

Від "експонати не чіпати" ми прагнемо перейти до взаємодії, створити інтерактивні зони для дітей та дорослих, де можна відчути себе машиністами, скласти свою модель залізниці чи паротяга. Можна пройти тести на знання залізничних тонкощів та цікавих фактів, на хвилинку стати черговим по станції, який керує рухом потягів за пультом управління чи станційним телеграфістом початку ХХ століття.

Ескіз майбутнього музею для натхнення доброчинців створив архітектор Володимир Цапук. Саме з ним ми спілкувалися бренд Луцька, його про дизайн-код, а також іншим разом, але знову в студії ГІТ – про інтегровану концепцію розвитку Луцька.

Можна відтворити інтер'єр першої станції у Луцьку, показати форму та приладдя залізничників столітньої давнини, оживити характерними звуками залізниці: ударами станційного дзвону, оголошеннями кондукторів, гомоном пасажирів та шипінням паротяга із прихованих динаміків .Задум включає створення інтерактивного музею з мініатюрною залізницею, тематичного кафе, конфренц-залу, облаштування громадського простору колишньої двірцевої площі. Крім того, ми хочемо вшанувати пам’ять людей, які були змушені полишити рідну Волинь та підготувати окрему експозицію про міграцію та депортації.

Громадська організація "Фонд відновлення залізничної спадщини України" пояснює:

Друзі, будівля належить Укрзалізниці. Перший етап проєкту передбачає саме надання об'єкту офіційного статусу культурної спадщини. Подальші заходи будуть відбуватися у тісній координації з балансоутримувачем за результатами успішності реалізації першого етапу

Цей проект стане можливим лише за умови збереження історичної дерев’яної будівлі станції. Зробити це ми можемо лише з допомогою підтримки прихильників проекту. Будівлі потрібно надати охоронний статус. Саме тому команда Музею залізниці у Луцьку розпочинає збір грошей для виготовлення облікової документації на об'єкт культурної спадщини. Це дозволить внести будівлю в реєстр пам'яток. Така документація буде коштувати нам 20 тисяч гривень. Виготовити ці матеріали для нас може Майстерня архітектора Івана Бикова. Іван Биков відомий українцям за проектом збереження шкіл в стилі українського модерну: «Школи Лохвицького земства» та іншими пам'яткоохоронними ініціативами.

Вже понад рік студія ГІТ веде проблему Луцької дитячої залізниці, відомо ж, депутати Луцької міської ради зверталися до Прем’єр-міністра України, Міністра інфраструктури України, в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» щодо збереження Луцької дитячої залізниці. ДЕ РЕЗУЛЬТАТ? МИ ПОЦІКАВИЛИСЯ В ЧИНОВНИКА І ВЗНАЛИ, ЯК СПРАЦЮВАЛИ НА ЗАКАРПАТТІ.