Починаючи з 30 жовтня до «червоної» зону карантину увійшли Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Хмельницька та Чернігівська області.

Про відповідне рішення Держкомісії ТЕБ та НС напередодні повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

Таким чином, ще до початку листопада більше ніж половина України потрапить у “червону” зону через поширення COVID-19, а саме — 15 областей.

«За результатами Державна комісія вирішила встановити з 00 години 00 хвилин 30 жовтня 2021 року «червоний» рівень епідемічної небезпеки на території Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Луганської, Львівської, Хмельницької та Чернігівської областей», — повідомив 27 жовтня у своєму Telegram-каналі міністр Кабміну Олег Немчінов за підсумками засідання.

«Відповідно до оцінки індикаторних показників із визначення рівня епідемічної небезпеки ми фіксуємо, що станом на 27 жовтня в зазначених регіонах було перевищено ознаки епідемічної небезпеки за двома показникам. А саме, з виявлення випадків інфікування. А також перевищення показника кількості госпіталізованих пацієнтів протягом останніх семи днів», — зазначив заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін, якого цитує пресслужба уряду.

Окрім того, він додав, що на території Житомирської області також перевищено показник завантаженості ліжок, які забезпечені подачею медичного кисню в закладах охорони здоров’я.

«Червоний» рівень епіднебезпеки передбачає низку обмежень, які запроваджуються в регіонах. Зокрема, забороняється:

  • робота закладів громадського харчування, ТРЦ, непродовольчих ринків та магазинів,
  • проведення масових заходів тощо.

Обмеження не діятимуть, якщо 100% працівників та відвідувачів закладів (заходів) вакциновані.

Також для повністю вакцинованих громадян не діятимуть обмеження, встановлені для міжрегіонального транспортного сполучення.