Дослідження Smart Shopper 2021, яке проведено на замовлення компанії Google, охопило різні верстви населення українців.

Дослідження показало, що частка онлайн-покупок зросла у всіх вікових категоріях, особливо серед покоління18-24 – до 43%, і українців віком від 45 до 54 років – також до 43%.

Інтернет залишається актуальним джерелом інформації про товари. Пошукові системи мають найвищу релевантність для всіх вертикалей: 82% опитаних використовували їх для пошуку інформації перед покупкою споживчої електроніки, 77% – товарів для дому та саду і 55% – товарів категорії «Мода». Крім того, спостерігається зростання частки соціальних мереж в пошуку інформації про товари.

73% опитаних відзначили, що з часу введення обмежень, пов'язаних з пандемією, вони стали частіше здійснювати покупки в Інтернеті. Більш того, споживачі заявляють, що вони мають намір зберегти таку поведінку і після COVID-кризи.  

Крім того, за даними Smart Shopper 2021, за період пандемії зросла частка мобільних покупок. Найбільше українці стали використовувати мобільні пристрої для покупки товарів споживчої електроніки.

ТАКОЖ ЦІКАВО: що каже про активність у смартфоні, соцмережі та месенджери лучанин-одинадцятикласник Сергій Шишко? Дізнайтеся із нашого нещодавнього інтерв'ю у студії ГІТ