Всесвітня організація охорони здоров'я схвалила використання медичного засобу проти малярії RTS, S (Mosquirix) для дітей у країнах з високим ризиком інфікування.

Про це повідомляється на сайті ВООЗ, пише Вісник+К.

Це історичний момент. Довгоочікувана вакцина проти малярії для дітей – це прорив у науці, здоров'ї дітей та боротьбі з малярією, – сказав генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреїсус.

За його словами, використання цієї вакцини додатково до наявних засобів профілактики малярії може врятувати десятки тисяч життів щороку.

Рекомендація базується на результатах пілотної програми ВООЗ, що триває в Гані, Кенії та Малаві і з 2019 року охопила понад 800 тис. дітей.

Зокрема, рекомендується широке застосування вакцини проти малярії RTS, S серед дітей у країнах Африки, на південь від Сахари та в інших регіонах з середньою до високої поширеністю малярії.

Малярія залишається основною причиною дитячих хвороб та смертей в Африці, в країнах на південь від Сахари. Щороку в регіоні від цієї хвороби помирає понад 260 тис. дітей віком до 5 років.