У Рівненській області впродовж 90 днів хочуть вакцинувати проти поліомієліту всіх дітей віком до 5 років включно незалежно від раніше зробленого щеплення.

Відповідне рішення ухвалила комісія з надзвичайних ситуацій Рівненщини через випадок поліомієліту у 1,5-річної дитини, повідомила пресслужба МОЗ у Facebook.

«Упродовж 14 днів - з 11 до 22 жовтня - відбудеться невідкладний «нульовий» тур вакцинації з використанням інактивованої поліомієлітної вакцини на території області для дітей до 5 років включно незалежно від раніше проведеної вакцинації. Наступні три раунди триватимуть впродовж 90 днів та охоплять усе населення області цієї вікової групи», - ідеться в повідомленні.

Комісія також ухвалила рішення про те, що невакцинованих дітей не будуть допускати до навчання. Для них забезпечать інші форми навчання.

Випадок «поліо» класифікували як надзвичайна ситуація біологічного характеру обласного масштабу, наголосили у МОЗ.

«Лише 53 відсотків малюків віком до року отримали планові щеплення 2021 року. Враховуючи випадок захворювання на поліомієліт, тепер маємо здійснити додатковий тур і вакцинувати всіх дітей регіону, аби захистити дітей від інфікування», - додали в повідомленні.

Міністерство посилається на висновок ВООЗ. Він ідентифікує випадок захворювання як спалах, і визначає, що вірус має зв'язок з вірусами афгансько-пакистанського походження. Останній зараз циркулюють у Таджикистані.