Виконком Луцької міської ради на засіданні 17 листопада затвердив нові тарифи на вивезення і захоронення твердих побутових відходів. Для мешканців вони зросли на 60%, для інший категорій споживачів послуги – на 58%.

Про це повідомляє сайт Луцької міської ради.

«ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» звернулось до виконавчого комітету Луцької міської ради з метою встановлення нових тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами для усіх категорій споживачів на рівні економічно обґрунтованих витрат. Діючі тарифи встановлювались ще у 2017 та 2018 роках. Однак ріст оплати праці, технічне обслуговування та ремонт автомобілів, а також зміни графіків та відстаней вивезення відходів, що виникли в процесі утворення територіальної громади призвели до збільшення планових витрат», – йдеться у дописі на сайті мерії.

Послуга з поводження з побутовими відходами (твердими, великогабаритними та ремонтними), із захороненням на одну людину в місяць для мешканців багатоквартирних упорядкованих будинків становитиме 26,33 грн з ПДВ (нині 16,43 грн), а для мешканців будинків індивідуальної забудови – 29,72 грн з ПДВ (нині 18,51 грн).

Нагадаємо, «Луцькспецкомунтранс» мав намір підвищити тарифи на свої послуги удвічі. Саме такий проєкт він подавав на погодження Антимонопольному комітету. Але щось пішло не так, і вартість вивезення сміття збільшили тільки на 60%.

Про нові тарифи у 2021 році для лучан дивіться в авторські програмі Святослава Лесюка «Проїхали».