При усіх намаганнях сформувати збалансований бюджет Волині на 2022 рік, найпевніше він все одно буде дефіцитним.

Про це заявив на завершальному засіданні бюджетних слухань голова бюджетної комісії Волиньради Орест Маховський, інформує пресслужба Волинської обласної ради.

Участь у завершальній стадії бюджетних слухань взяли керівники обласної ради, члени бюджетної комісії, голови фракцій, а також представники обласної державної адміністрації.

Голова Волиньради Григорій Недопад зазначив, що упродовж двох тижнів велася предметна робота з аналізу та узгодження кошторисів як галузей загалом, так і кожної окремої установи обласної комунальної власності в контексті доведених прогнозних показників бюджету на 2022 рік.

«На підставі цього детального аналізу виокремлено системні виклики, визначено пріоритети фінансування, напрацьовано ряд рекомендацій, які допоможуть збалансувати видатки в умовах гостродефіцитного бюджету. Я прошу керівництво облдержадміністрації та головних розпорядників коштів максимально врахувати ці рекомендації. У нас повинна бути єдина узгоджена позиція, аби в грудні прийняти обласний бюджет», – зауважив очільник головного представницького органу краю.

Серед пріоритетних напрямків фінансування на наступний рік Григорій Недопад назвав видатки на подолання пандемії коронавірусу. В обласному протиковідному фонді на цю мету зарезервовано 30 мільйонів гривень. Головні ж виклики – це непрогнозована ціна на енергоносії, а також великий обсяг делегованих державою повноважень без фінансового їх підкріплення. При цьому державні дотації для області на 2022 рік скорочено на 134 мільйони гривень.

Кожну з названих позицій деталізував голова бюджетної комісії Орест Маховський. Він зазначив, що при усіх намаганнях сформувати збалансований бюджет-2022, найпевніше він все одно буде дефіцитним. Так, в освітній галузі уже сьогодні очевидна нестача 60 мільйонів гривень на виплати стипендій. Рішення про їх підвищення з наступного року, подекуди більш як удвічі, прийняла держава, однак джерел фінансування при цьому не названо. Найпевніше це покладається на обласні бюджети. Як і різниця у вартості харчування дітей. Бюджетом передбачена сума у 90 гривень на одного учня, тоді як нові норми шкільного харчування збільшують ціну до 140 гривень. Ще одним неунормованим питання є організація харчування в пансіонних освітніх закладах. Постановою КМУ передбачена батьківська плата у розмірі 20% вартості харчування, однак розбіжності у трактуванні цієї норми потребують додаткових роз’яснень Міністерства освіти і науки.

Ще один системний виклик – це непрогнозована вартість енергоносіїв, зокрема, електроенергії. Однак, навіть за таких умов депутати наполягають на єдиних підходах у розрахунках потреби на ці видатки. Голова бюджетної комісії зазначив, що окремі комунальні заклади ретельно і виважено підійшли до обрахунків, інші ж декларують перебільшені суми, не вдаючись до ощадливості, не враховуючи дистанційного навчання та закладаючи у прогнозні видатки борги минулих років. Зауваження стосувалося переважно закладів профтехосвіти.

Були й інші рекомендації для них. Депутати наполягають на необхідності оптимізації мережі центрів професійно-технічної освіти - слабкі варто приєднувати до прогресивних. Наступний крок – перегляд обсягів регіонального замовлення. Його варто зменшити на ті спеціальності, за якими фіксується недобір студентів, а також при умові низького рівня працевлаштування випускників. Окрім того, у профтехосвіті вкрай потрібне осучаснення переліку професій з максимальною їх прив’язкою до потреб місцевого ринку праці. Йшлося також про відсутність в окремих керівників ПТНЗ мотивації до запровадження змін.

Бюджетна незабезпеченість на оплату комунальних послуг – головна проблема у фінансуванні закладів охорони здоров’я. Депутати облради єдині у твердженні: потрібно наполягати на включенні Національною службою здоров’я цієї статті видатків у тариф на оплату медичних послуг або ж домагатися збільшення обсягу державної додаткової дотації на цю мету.

Окрім того, фінансування таких медустанов як служба крові, патанатомічне бюро та судово-медичної експертизи, МСЕК, будинок дитини та інші держбюджет передбачив лише на пів року. Також розвиваючи трансплантологію держава ні копійки не передбачила для закупівлі дорогвартісних але життєвонеобхідних медпрепаратів для пацієнтів з пересадженими органами. На сьогодні така потреба в області обчислюється у 15 мільйонів гривень. Депутати також наполягають на оптимізації окремих установ у системі охорони здоров’я, зокрема, бази медспецпостачання та медичної статистики.

У галузі культури в закладах обласної комунальної власності рекомендовано розмежувати методичну роботу і власне надання послуг. Такий поділ потрібний для можливості залучення фінансування обласних установ з бюджетів місцевих громад. Волиньрада ініціює у рамках міжмуніципального співробітництва запровадження принципу співфінансування громадами обласних закладів також і у галузях освіти, спорту та соціального захисту.

«Всі озвучені депутатами пропозиції після їх узгодження з керівниками фракцій ляжуть в основу рекомендацій і будуть спрямовані для роботи обласній державній адміністрації як виконавцю делегованих повноважень», – йдеться у повідомленні пресслужби Волиньради.