Знаєте подібні випадки? Діліться адресами, фіксуйте на фото та відео, телефонуйте до нас.

Урбаністи вимагають "права на місто", проте поки клаптики прибудинкових територій біля деяких новобудов одразу моделюють як стоянки для автомобілів, біля давніших будинків борються за маленькі сквери і садки: комусь дитмайданчик, комусь – дитячий і спортмайданчики, комусь – вберегти зелені насадження, поки роблять благоустрій тротуарів, лишаючи ряди пеньків, комусь – відстояти бодай одне дерево, коли раптово приїжджає техніка й робітники, не демонструючи документів на запитання про те, чи легально вони тут і з чийого веління, починають робити парковку. Погляньте, що днями сталося на проспекті Грушевського 24 в Луцьку, неподалік залізничного вокзалу, мосту, НВК №5.

Я 60 років тут прожила. Далеко ходити тяжко, а тепер і вийти не буде куди. Наставлять машин під вікнами. –  Сказала в розпачі літня пані. 

Перші сліди робіт зафіксував наш кореспондент Денис Ремісько, того ж дня він дізнався, що біля Палацу урочистих подій зрізали чудові ялинки, хоча раніше обіцяли їх не чіпати. Під час інтерв'ю з керівницею міської екології Львова Олександрою Сладковою, ми показували результати кронувань у Луцьку й почули, що "ці дерева вже не виконують функції дерев" (2хв уривок у нашому ТікТок). Короткий екскурс цим питанням можете побачити тут:

Як бути, коли будинок багатоквартирний і має совєцьке планування, що не перебачало наявності машин хоча б у половини квартир? Якщо голоси мешканців розділилися майже навпіл, кому йти назустріч? Діліться думками в коментарях.

У Луцьку, до речі, облаштовують комунальні парковки, але і влада, і науковці, і водії таксі, і навіть перехожі визнають, що в місті разюче зросла кількість автівок за ці кілька років. Що коїться в транспортній інфраструктурі? Дивіться в нашій розвідці: 

АРХІВ відео студії ГІТ за днями. Доєднуйтеся до мережі власних кореспондентів.