Комісія з питань бюджету, фінансів та цінової політики Волинської обласної ради на засіданні 23 грудня  запропонувала зміни до проєкту обласного бюджету на 2022 рік, який напрацювала облдержадміністрація. 

Про це йдеться на сайті Волиньради.

Аргументуючи зменшення асигнувань окремим комунальним установам на користь збільшення видатків іншим закладам, голова бюджетної комісії Орест Маховський наголосив, що у ході бюджетних слухань було проаналізовано фінансово-господарську діяльність кожного комунального закладу та надано рекомендації щодо приведення видатків у відповідність із бюджетними призначеннями. Проте не усі розпорядники коштів прислухались до них. Відтак їхні видатки і переглянули. Зокрема, асигнування на утримання зменшили обласному центру медичної статистики, облмуздрамтеатру, філармонії, науково-методичному центру культури та обласній дитячій бібліотеці, також наступного року розглядатимуть фінансування розвитку транскордонного співробітництва, оскільки відповідна п’ятирічна Регіональна програма не затверджена.

Натомість за рахунок цих коштів пропонується профінансувати капітальний ремонт покрівлі Берестечківського психоневрологічного інтернату та системи вентиляції в Луцькому геріатричному будинку, виконані роботи з оновлення неонатального центру, а також виготовити проєктно-кошторисну документацію для залучення значних державних капітальних вкладень. Йдеться, зокрема, про масштабну реконструкцію обласних клінічної та дитячої лікарень, а також садиби-музею Липинського у Затурцях. Також пропонується спрямувати додаткові асигнування окремим громадам на облаштування об’єктів соціально-культурної сфери. 

Остаточне рішення депутати ухвалюватимуть на сесії 24 грудня.