Національна рада з питань телебачення і радіомовлення затвердила новий Перелік програм, які є обов’язковими для включення до складу універсальної програмної послуги у Волинській області.

У додатку до рішення Нацради від 22 грудня 2021 року №2092 зазначено, що право належати до складу універсальної програмної послуги на Волині мають АТ НСТУ («UA:Волинь»), ДП «Парламентський телеканал «Рада», АТ НСТУ («UA:ПЕРШИЙ»), АТ НСТУ («UA:КУЛЬТУРА»), АТ НСТУ («UA:КРИМ»), а також радіоканали: «Перший канал Українського радіо», Другий канал – «Промінь», Третій канал – «Радіо «Культура».

Таке право втратили телеканали «Аверс» і «12 канал», які його раніше мали. Втрата пов’язана із отриманням цими каналами ліцензій на цифрове мовлення в інших, крім Волинської, областях.

Довідково.

Універсальна програмна послуга (УПП) – це перелік телеканалів та радіоканалів, створений Нацрадою, який постачальники аудіовізуальної послуги повинні забезпечити всім без винятку абонентам за мінімальною ціною. Універсальна програмна послуга діє в Україні з 1 січня 2017 року.

Список УПП унікальний для кожної області України і формується Нацрадою, але є певна кількість теле- та радіоканалів, які є обов'язковими однаково для трансляцій по всій Україні, незалежно від того, яка це область.