«Волиньприродресурс» із комунального підприємства перетворять у приватне акціонерне товариство.

Відповідне рішення ухвалила Волинська обласна рада під час чергової сесії 24 грудня, повідомляє ІА «Конкурент».

Позиція депутатів облради з цього питання була неоднозначною. Зокрема, активно проти такого рішення виступав опозиційний депутат Іван Смітюх. Депутат висловив сумніви щодо того, що підприємство збиткове.

Підтримала позицію Івана Смітюха й депутатка Людмила Кирда, яка поцікавилася, хто стане майбутнім власником підприємства.

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад зазначив, що змінюється лише організаційно-правова форма підприємства. Це, за його словами, необхідно для того, щоб зберегти ліцензію на видобуток міді. Власник підприємства не зміниться, 100% акцій володітиме Волинська обласна рада.

Однак депутатка Юлія Вусенко висловила сумніви, що в майбутньому Волиньрада збереже всі 100% акцій і реальний власник підприємства не зміниться.

В результаті обговорення депутати підтримали проєкт рішення.

До речі, під час обговорення цього питання перервалася пряма трансляція сесії Волиньради, яку забезпечує підконтрольний Ігорю Палиці телеканал «Аверс».

Нагадаємо, під час попередньої сесії Волинської обласної ради депутат Іван Смітюх попросив внести у порядок роботи заслуховування звіту директора КП «Волиньприродресурс» Анатолія Капустюка. Після того, як його пропозицію не підтримала більшість, депутат покинув сесійну залу в знак протесту.

Голова облради Григорій Недопад додав, що директор підприємства прозвітує у квітні.