Депутат Волинської обласної ради від Агарної партії Іван Смітюх вважає, що у Волині нема майбутнього з такою владою, такими депутатами та такою партією «За майбутнє». Адже там зібралися люди «з думками про те, як пограбувати територію і будь-яким чином забрати усі гроші».

Про це Іван Смітюх заявив у коментарі в прямому ефірі телеканалу ГІТ.

Саме рішення, про яке частина депутатів дізналися лише безпосередньо у сесійній залі, обранець громади вважає підступним, а за деяких своїх колег, які проголосували «за», відчуває сором.

«Я на сесії запитав у голови (Григорія Недопада ред.): «Вам не стидно?! В цей час так робити, таким коварним методом уже акціонуватися. Де ж ваш мільярд? Де ж ваше слово? Де ваше «за майбутнє»? Де доцільність? – задається риторичними питаннями Іван Смітюх. – Одному з депутатів, старшій людині, я сказав: «Вам не стидно за своє рішення?» Він відповів мені: «А, може, мені на округ щось дадуть!» Вам дадуть копійку, а крадуть мільйони і мільярди. Що ви такі бідні душею і серцем, і своєю головою?!»

Що ж до звіту керівника комунального підприємства Анатолія Капустюка «Волиньприродресурс», то депутат Смітюх вважає, що його звіт варто було б заслухати перед перетворенням КП на ПАТ, адже після реорганізації вже звіт буде неактуальним.

Також, за словами Івана Смітюха, несерйозними є запевнення голови Волинської обласної ради Григорія Недопада, що депутати щось будуть контролювати в акціонерному товаристві. А рішення обранців громади області так грубо, зухвало і нахабно забирати останнє – викликає лише жаль.