У четвер, 9 грудня Володимира Зеленського призначено Першим заступником Міністра охорони здоров'я Російської Федерації, відповідне розпорядження підписав глава Уряду Михайло Мішустін.

Про це повідомила пресслужба російського МОЗ, пише «Хвиля».

У релізі наголошується, що Володимир Зеленський у 2000 році закінчив Академію бюджету та казначейства Мінфіну Росії, кандидат економічних наук. Після закінчення вишу обіймав низку посад у Міністерстві фінансів РФ. З 2007 по 2014 роки працював у Міністерстві охорони здоров'я та соціального розвитку Російської Федерації (з 2012 – МОЗ Росії), де обіймав посади помічника Міністра, потім – Директора департаменту розвитку медичного страхування міністерства.

У квітні 2014 року очолив Московський міський фонд ЗМС. Маючи великий досвід роботи у федеральних органах влади та в територіальному фонді ЗМС найбільшого суб'єкта Російської Федерації, у статусі Першого заступника Міністра охорони здоров'я Зеленський опікуватиметься питаннями про реалізацію та розвиток програми державних гарантій безоплатного надання громадянам медичної допомоги, розвиток системи обов'язкового медичного страхування, зокрема системи розрахунків між учасниками системи ЗМС, забезпечення її фінансової стабільності, – пишуть у міністерстві.

Стверджується, що Володимир Зеленський візьметься за розробку нової економічної моделі системи охорони здоров'я та формування цифрового середовища охорони здоров'я.