Європейський союз оновив «чорний список» офшорних зон, додавши до нього Домінікану. Окрім того, зі списку країн, які приховують бенефіціарів або податкову інформацію, Рада ЄС виключила Барбадос.

Про це повідомляє «Суспільне».

«Список включає юрисдикції у всьому світі, які або не вступили в конструктивний діалог з ЄС щодо управління податками або не виконали своїх зобов'язань щодо впровадження реформ, необхідних для дотримання низки об'єктивних критеріїв належного управління податками. Ці критерії стосуються податкової прозорості, справедливого оподаткування та імплементації міжнародних стандартів, спрямованих на запобігання ерозії податкової бази та переміщенню прибутків», – зазначили в Раді ЄС.

Наразі у «чорному списку» ЄС 12 юрисдикцій:

Американське Самоа;

Ангілья;

Домінікана;

Фіджі;

Гуам;

Палау;

Панама;

Самоа;

Сейшельські острови;

Трінідад і Тобаґо;

Американські Віргінські острови;

Вануату.

Ще 9 юрисдикцій наразі потрапили до списку таких, які взяли на себе зобов'язання впровадити міжнародні податкові стандарти. До цього переліку було перенесло Барбадос. Також серед них Австралія, Ботсвана, Есватіні, Ямайка, Йорданія, Мальдіви, Таїланд і Туреччина. Марокко, Намібія і Сент-Люсія були виключені з документа, оскільки вони виконали всі свої зобов'язання.

Список офшорів, які не співпрацюють з податковими органами ЄС, оновлюється двічі на рік з грудня 2017 року. Операції між ЄС та країнами з цього списку, проходять жорсткіший контроль.