Обласний лабораторний центр отримав повідомлення про постраждалих від кота дітей в смт. Олика. Епідеміологічне розслідування встановило, що власний кіт поводився дивно, навіть агресивно, наносячи подряпини та укуси дітям, які з ним грались.

Про це пише ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України».

Крім трьох дітей в родині з котом більше ніхто не контактував. Через два дні кіт пропав. Наразі діти проходять курс антирабічного профілактичного лікування. Ускладнює епідситуацію той факт, що всі домашні тварини в цьому господарстві, в тому числі і вище згаданий кіт, не щеплені проти сказу.

Повідомляють, що в області щорічно реєструється до двох десятків хворих на сказ тварин. На сьогодні зареєстровано сім випадків сказу серед тварин у В.Волинському, Ківерцівському, Луцькому, Любешівському та Шацькому районах. Лікарі-епідеміологи лабораторного центру проводять заходи профілактики сказу, в першу чергу щодо встановлення кола контактних осіб з хворими на сказ тваринами та їх скерування до лікувальної установи для отримання профілактичного антирабічного лікування.