Невідомі зовмисники викопали молоді деревця, посаджені молоддю біля каплиці в селі Уманці Горохівської територіальної громади.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав староста Пустомитівського старостинського округу Ярослав Зеленський.

Крадіжку виявив у неділю, 18 квітня, місцевий активіст Андрій Гомон. Молодий садочок з яблунь і абрикосів росте з його ініціативи біля каплиці Святого Миколая в селі Уманці. Саме Андрій був ініціатором спорудження каплиці і закладення саду біля неї.

Ярослав Зеленський пише:

«Усі мешканці колишньої Пустомитівської сільської ради пам'ятають, що здається ще недавно на цьому місці ріс чагарник, який був закиданий сміттям і побутовими відходами. І саме з ініціативи та умілих рук Андрія на місці звалища з'явилася капличка, а в листопаді 2019 року – прекрасний садочок з яблунь та абрикосів. Цей день закладання молодого садка був особливо святковим, так як тут зібралися наймолодші мешканці сіл Уманці та Зеленолужне, щоб дати життя молодим деревцям. Потрібно було бачити, з яким натхненням та енергією дітвора взялася за працю. На жаль, частину з них сьогодні було викрадено. Шкода, що є ще губителі природи, які вбивають віру у краще майбутнє у дитячих душах. Але пам'ятаймо: добро і хороші справи переможуть зло!»