Американське видання опублікувало детальне розслідування оборудок олігарха Ігоря Коломойського у США.

Про це повідомляє інформаційне агентство «Укрінформ» з посиланням на Pittsburgh Post-Gazette.

Згідно з повідомленням, журналісти видання розкрили масштабну мережу нерухомості та підприємств на території США, контрольованих Коломойським і партнерами. Підґрунтям для отриманої інформації стали закриті раніше судові документи, звіти федеральних розслідувальних органів, розмови зі співробітниками численних підприємств та інші дані.

Зазначається, що між 2006 та 2016 роками Коломойський та партнери володіли 13 сталеливарними заводами у різних регіонах США. Їх придбали за гроші, незаконно виведені з «ПриватБанку». На заводах порушували екологічні норми, слабо дотримувалися техніки безпеки. Через це регулярно траплялися інциденти та травмувалися працівники.

Згодом частину заводів закрили, що спричинило скорочення кількості робочих місць. Траплялися випадки, коли травмованим або звільненим робітникам було складно отримати належні виплати, оскільки процедуру податкових відрахувань було порушено.

Також, за даними видання, Коломойському належали чотири офісні висотки у середмісті Клівленда та престижний готель на 484 кімнати.

Нагадаємо: 5 березня держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про санкції Сполучених Штатів щодо Коломойського «за корупційні дії, що підривають верховенство закону в Україні». Бізнесмену, його дружині та дітям заборонили в'їзд у США. Зеленський публічно підтримав санкції проти Коломойського.

Крім того, Офіс контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США запровадив санкції проти народних депутатів Деркача та Дубінського, а також Костянтина Кулика, Олександра Оніщенка та Андрія Теліженка.