Марія Тищенко, кандидатка економічних наук, доцентка, керівниця ВГО «Поруч», проекту «Школа миру», Ірина Дмитренко, заступник директора КЗ «Луцька гімназія №4 імені Модеста Левицького Луцької міської ради Волинської області,  Катерина Ілікчієва, кандидатка юридичних наук, адвокатка, експертка проекту «Школа миру» - гості студії Громадського інтерактивного телебачення. Говоримо про «Школа миру» та його реалізацію в школах обласного центру Волині.

Ведучий - Володимир Роса.

ДОВІДКОВО: Назва проєкту: «Надання можливостей молоді для забезпечення примирення суспільства: сприяння взаєморозумінню та ненасильницькому спілкуванню» серед закладів загальної середньої освіти Волинської, Донецької, Кіровоградської, Луганської, Тернопільської, Черкаської областей.

Проєкт спрямований як на сприяння розбудови миру / пом’якшення наслідків нинішнього конфлікту, так і на запобігання нових потенційних конфліктів. З одного боку, учням і вчителям показується конкретний вихід із ситуації насильства в школах, що часто спричиняється травмами молодих людей з окупованих територій, і вони матимуть можливість самостійно мирно вирішувати конфлікти. З іншого боку, заходи проєкту в цілому сприяють розвитку культури мирного врегулювання конфліктів / співпраці, щоб внести вклад в зниження нинішньої схильності до насильства, особливо серед молодого покоління, і зміцнити здатність українського суспільства жити в мирі в довгостроковій перспективі.

Мета проекту – сприяти школам у розвитку миробудування та медіації шляхом поширення культури мирного вирішення конфліктів у дітей та молоді.
Цільова аудиторія: дирекція та вчителі; учні віком 14-16 років; батьки; організації громадянського суспільства.