На сесії Волинської обласної ради 21 квітня депутати визнали незадовільною роботу начальника управління у справах молоді та спорту Волинської обласної державної адміністрації Ігоря Дмитришина і запропонували голові ОДА Юрію Погуляку  переглянути доцільність перебування Дмитришина на посаді.

Про це повідомляє пресслужба Волинської обласної ради.

Депутати заслухали звіт начальника управління у справах молоді та спорту Волинської обласної державної адміністрації Ігоря Дмитришина про виконання у 2017-2020 роках Обласної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2017-2023 роки.

У звіті Ігор Дмитришин зосередився на 5 напрямах діяльності. Йдеться про спорт вищих досягнень, фізкультуру, дитячий спорт, спорт для інвалідів та спортивну інфраструктуру. Головний спортивний чиновник області переконував депутатів, що в спорті вищих досягнень у літніх видах Волинь на другій сходинці серед областей своєї категорії. До Олімпійських Ігор в Токіо готуються 16 волинських спортсменів, з них троє вже мають олімпійські ліцензії, а п'ятеро виконали олімпійські нормативи. Зі слів пана Дмитришина, до Олімпіади область готова. В Паралімпійських Іграх участь візьмуть 5 волинян. Все гаразд, зі слів чиновника, і з розвитком масового та дитячого спорту. Також він розповідав про інфраструктурні проєкти, реалізовані коштом ДФРР та з бюджетів місцевих громад.

Між тим, депутати обласної ради налаштовані не настільки оптимістично. До керівника профільного управління було чимало непростих питань.

 Зокрема, депутатка Ірина Патлашинська цікавилася долею колективу та вихованців ДЮСШ «Юний динамівець».

 Ігор Волошенюк запитував, чому не виділено бюджетних коштів на виготовлення ковідних довідок дітям, які беруть участь у спортивних змаганнях. Ігор Дмитришин каже, що таке ж запитання ставив профільному міністру, але у відповідь прозвучало: немає кошторису.

Віктор Галан-Влащук, який в раді очолює постійну комісію з питань сім'ї, молоді, спорту та туризму, говорив про мережу дитячо-юнацьких спортшкіл. Він нагадав, що до адмінреформи в кожному районі була своя ДЮСШ, де мали змогу займатися юні жителі з усіх населених пунктів району. Сьогодні ж ці школи переходять на баланси територіальних громад, а ті дають доступ до занять тільки вихованцям, які проживають на їхніх територіях. Ігор Дмитришин погодився, що ситуація, дійсно, не проста, але він вважає позитивом те, що усі районні ДЮСШ, окрім Старовижівської, збережені.

Між тим, голова профільної комісії обласної ради підняв ще одне важливе питання – справедливість розподілу спортивного бюджету. Він нагадав, що тему дуже цікавила депутатів та спортивних функціонерів під час бюджетних слухань в обласній раді. Віктор Галан-Влащук вважає, що управління, приймаючи рішення щодо розподілу, діє упереджено. Ігор Дмитришин відповів, що коштів заледве вистачає на захищені статті, а бюджет розвитку в галузі фізкультури розподіляється на рівні попередніх років.

Депутат Іван Мирка говорив про потребу у вирішенні проблеми фінансування боксерської секції у Ковелі, де займалася титулована спортсменка Тетяна Коб. Після того, як бокс з Ковельської ДЮСШ «витіснили» танці та карате, тренерам з боксу довелося орендувати комерційне приміщення для занять 60 спотсменів. Місячна оренда сягає 12 тис. грн. Ігор Дмитришин каже, що про проблему йому відомо і в управлінні шукають способи її вирішення.

Анатолій Філюк цікавився, які можливості для занять спортом мають діти з інвалідністю. Ігор Дмитришин відповів, що в окремих територіальних громадах є створені філії обласної ДЮСШ для таких діток.

Андій Бокоч в ході розгляду сесійного питання заявив, що жодного сприяння від профільного управління не має обласна федерація біатлону. В області немає ані відповідної інфраструктури, ані інвентарю. Ігор Дмитришин зауважив, що співпрацю з федерацією налагоджено, але фінансової підтримки з бюджету волинські біатлоністи не бачать, бо не мають вагомих результатів.

Після обговорення депутати підтримали проєкт рішення в редакції постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією. Своїм рішенням рада визнала роботу начальника управління у справах молоді та спорту Волинської обласної державної адміністрації Ігоря Дмитришина щодо організації роботи, спрямованої на виконання у 2017-2020 роках Обласної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2017-2023 роки незадовільною. Голові Волинської обласної державної адміністрації Юрію Погуляйку запропоновано переглянути доцільність перебування Ігоря Дмитришина на посаді начальника управління у справах молоді та спорту.