У п'ятницю, 9 квітня, у райдержадміністрації відбулось засідання спеціальної комісії, яка вирішила долю двох братів 7 і 12 років. Хлопці проживають у неблагополучних умовах та в неповній сім’ї. Позиція поліції залишилась незмінною: додому братів не повертати. 

Про це пише пресслужба ГУНП у Волинській області. 

Нині дітей готові взяти до себе родичі їхнього батька. Але спеціальна комісія обстежить умови проживання там та вирішить, чи направляти братів у родину. Якщо умови будуть незадовільними, їх помістять у притулок, де можна перебувати до 90 днів. Ще кілька днів вони можуть бути у лікарні.

«Матір подякувала, що поліцейські розшукали її сина, однак наразі ще рано говорити про те, що жінка стала на шлях виправлення», – зазначила очільниця сектору ювенальної превенції ГУНП Інна Остапович.

Хлопців у лікарні відвідали наші поліцейські, ті почуваються добре. 

7-річний Матвійко ж сказав, що після вчорашньої пригоди твердо вирішив стати поліцейським.

«Ми подарували братам наші шеврони та слідкуватимемо й надалі за їхньою долею», - розповів керівник сектору взаємодії з громадами ГУНП Роман Богдан

Нагадаємо, у середу, 7 квітня, о 17:00 хлопчик пішов гуляти та не повернувся. Наступного ранку про зникнення дитини повідомила у поліцію його мати.

До пошуків зниклого хлопчика залучили майже півсотні правоохоронців та два десятки військовослужбовців військової частини 1141. Розшукати зниклого допоміг службовий собака Ніка з гвардійським кінологом сержантом Денисом Тимченко