За допомогу в розшуку хлопчика гвардійський кінолог та службова собака отримали нагороди.

Про це пише Військова частина 1141 Національної гвардії України м. Луцьк.

Подяку та цінний подарунок (наручний годинник) отримав сьогодні кінолог військової частини 1141 НГУ сержант Денис Тимченко, а його напарниця, службова вівчарка Ніка – корм для собак. Вручив нагороди заступник начальника ГУ Національної поліції у Волинській області Сергій Козак.

Він подякував командирові частини підполковнику Василю Гуртовському за тісну співпрацю, а бійцям – за сумлінну службу та успішне виконання завдання зі встановлення місцезнаходження малолітньої дитини, яка потрапила в небезпечне для життя середовище.

Нагадаємо, 7 квітня, о 17:00 7-річний житель села Холонів Горохівського району пішов гуляти та не повернувся. Наступного ранку про зникнення дитини повідомила у поліцію його мати.

Декілька годин шукали хлопчика поліцейські, нацгвардійці та мешканці села. Другокласник Матвійко понад 15 годин блукав незнайомою місцевістю. В очереті поблизу болота, за десять кілометрів від дому, він провів усю ніч. Там його і знайшли.

Поліцейські з’ясували, що хлопчик зі старшим братом проживає в неналежних умовах, проте відповідні компетентні органи місцевого самоврядування і соцслужби про це правоохоронців не повідомляли.