Вихованців Липлянської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату у зв’язку з реорганізацією закладу переведуть у заклади з кращими умовами навчання та проживання. Зазначене питання в області упродовж кількох днів вивчала Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України, котра згодом надасть свій висновок.

Про це інформує Волинська облдержадміністрація.

Нагадаємо, що під час останнього засідання сесії обласної ради, що відбулась у квітні 2021 року, ухвалили рішення про реорганізацію Липлянської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату шляхом приєднання до Затурцівської спеціальної школи.

Усіх вихованців навчального закладу переведуть у інші подібного типу заклади, яких в області є чотири. Умови навчання та виховання у них будуть кращі, запевняють у Волинській облдержадміністрації. Дітей переводитимуть за погодженням батьків.

Загалом, як пояснює начальник управління освіти й науки облдержадміністрації Людмила Плахотна, у зв’язку з тим, що уже четвертий рік поспіль в державі запроваджується інклюзивне навчання у школах, зменшується кількість вихованців у відповідних спеціальних закладах. Відповідно на сьогодні потужність спеціальних закладів області більша, ніж у цьому є потреба. До прикладу, потужність усіх спеціальних закладів області 1008 вихованців, але всього навчається 866.

Тож під час одного із засідань бюджетної комісії обласної ради й порушили питання реорганізації закладу з метою оптимізації коштів. Однак мова не йде про закриття, адже Липлянську школу-інтернат приєднують до Затурцівської спеціальної школи з передачею майна. Приміщення також переходить на баланс Затурцівської спеціальної школи і буде використане для освітніх потреб.