На сесії Волинської обласної ради у середу, 21 квітня, внесли зміни до бюджету на 2021 рік. Зокрема, на пропозицію  постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики депутати вирішили зняти понад 6,7 млн грн з розпорядника коштів – департаменту соцзахисту ОДА, у зв'язку з тим, що з 1 липня 2021 року буде припинено діяльність КУ «Центр по здійсненню соціальних виплат». Ці кошти будуть передані в розпорядження обласної ради, яка збільшить виконавчий апарат, в структурі якого виконуватимуться функції Центру.

Про це повідомляє пресслужба Волинської обласної ради.

Також у рішенні «Про внесення змін до рішення обласної ради від 11 лютого 2021 року № 4/14 «Про обласний бюджет на 2021 рік» є чимало інших змін.

Депутати вирішили додати 550 тис. грн для Волинського обласного краєзнавчого музею. Ці кошти потрібні для виготовлення проєктно-кошторисної документації реставрації Олицького замку та здійснення охорони цієї великої історичної пам'ятки.

На 200 тисяч гривень зменшать видатки департаменту фінансів ОДА. Йдеться про субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам. Ці кошти вирішили спрямувати на виконання програми «Власний дім». Ще 300 тис. грн на цю ж програму виділять за рахунок зменшення видатків на реалізацію аграрних програм.

В депутатів є своє бачення і щодо розподілу залишку освітньої субвенції. Вони запропонували зняти видатки на проведення протипожежних заходів у двох закладах профтехосвіти: у ПТУ№ 22 смт Луків та в ДНЗ «Нововолинський центр професійно-технічної освіти». Голова бюджетної комісії Орест Маховський зауважив, що заклади фінансуються з обласного бюджету, але не належать до обласної комунальної власності. Депутати хочуть побувати в обох училищах і оглянути майнові комплекси, після цього визначитися з видатками на протипожежні заходи для них.

Голова бюджетної комісії повідомив, що видатків потребує Затурцівська спеціальна школа «Центр освіти» Волинської обласної ради. Цьому закладу хочуть виділити майже 2,7 млн грн, притім приєднавши до нього Липлянську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат.

2,5 млн грн із залишку освітньої субвенції депутати запропонували виділити Нововолинському науковому ліцею Волинської обласної ради. Ці кошти потрібні для погашення кредиторської заборгованості, на капітальний ремонт санвузлів та придбання інвентарю.

Також перерозподіл видатків очікує сферу охорони здоров'я. 850 тис. грн мають намір виділити на встановлення блискавкового захисту на об'єктах КП «Волинська обласна клінічна лікарня» Волинської обласної ради. 4 млн грн – на ремонт 1-го та 3-го поверхів неонатального корпусу колишньої обласної дитячої лікарні. 100 тис. грн планують спрямувати на облаштування палат для психічнохворих пацієнтів, яких перевезуть з Олицького замку. 1,1 млн грн виділять КП «Волинський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр» Волинської обласної ради для встановлення протипожежної сигналізації та на облаштування палат для психічнохворих пацієнтів. 200 тис. грн передбачили КП «Волинський обласний госпіталь ветеранів війни» Волинської обласної ради на проведення зубопротезування ветеранам. 300 тис. грн скерують КП «Ковельська поліклініка» Волинської обласної ради на оновлення рентгенапарату.

Понад 167 тис. грн виділять Волинському обласному центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» на виконання регіональних програм.