У понеділок, 3 травня, в Палаці культури міста Луцька тривав етнофестиваль Великдень у Луцьку. Протягом дня зі сцени фестивалю лунали мистецькі й музичні вітання до світлого свята Христового Воскресіння.

На фестиваль прийшли заступник міського голови Ірина Чебелюк, заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт, заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Анатолій Костик, представники духовенства та Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку.

«Дорогі мешканці громади, шановні гості! Прийміть найщиріші привітання з нагоди величного свята Воскресіння Христового. Із Великоднем вас! Сьогодні ми переживаємо з вами особливі хвилини, маємо нагоду радіти кожному дню та хвилині з особливим трепетом. І я бажаю кожному з вас радості, миру і добра. Нехай у ваших серцях завжди живе віра, а у душі завжди буде мир та спокій. Нехай ваші домівки повняться дитячим сміхом, радістю та позитивними емоціями. Нехай над нашим містом, громадою, завжди буде мирне небо. Зі святом вас щиро вітаю», – звернулась до присутніх Ірина Чебелюк та передала привітання від міського голови Ігоря Поліщука.

Представники обласної влади та духовенства також долучилися до вітального слова, побажавши лучанам щиро та глибоко пережити свято Христового Воскресіння.

У програмі етнофестивалю «Великдень у Луцьку» – виступи хору «Кредо», зразкових народних ансамблів та фольклорних гуртів, ансамблів та багато іншого.