Після запровадження медичної реформи лікарні почали боротися за пацієнтів, бо від кількості надання послуг залежить фінансування закладів Національної службою здоров’я.

Однак конкуренція не зовсім справедлива, адже колишні районні лікарні суттєво програють луцьким медичним закладам, на які раніше і коштів виділялося більше, і обладнання купувалося краще, і лікарі підбиралися більш фахові.

Своїми думками з приводу конкуренції між лікарнями поділився з кореспондентом ГІТу генеральний директор КП «Ківерцівська центральна лікарня Ківерцівської міської ради» Михайло Сліжук.

«Наприклад, ми розміщені біля Луцька, тобто ми знаходимося в серйозному конкурентному середовищі. А для хворого важливо, щоб йому поставили правильний діагноз і призначили адекватне лікування. Наприклад, доїхати до Луцька: дорога краща, тобто доїхати можна за 10-15 хвилин. Тобто це конкурентне середовище. Наприклад, із Любешівського району мало хто поїде в Луцьк, а з Ківерців це зробити набагато легше. Реформа зробила конкуренцію серед лікарень, і у вигідному становищі перебувають ті, де кращі матеріально-технічна база, умови перебування, спеціалісти і таке інше. І там, де влада дбала про лікарні, виділяла гроші на інструментарій, апаратуру, то, звичайно, лікарні перебувають у кращих умовах», – зауважив Михайло Сліжук.