Луцькі вчителі, які пішли у відпустку з 1 червня, досі не отримали відпускних. Тож педагоги почали бити на сполох, переймаючись, аби відпочинок не пішов коту під хвіст.

Кореспондент ГІТу поцікавився у директора департаменту фінансів, бюджету і аудиту Луцької міської ради Лілії Єлової, чому виникла затримка з відпускними і коли педагогам чекати грошей.

«І педагоги і всі інші працівники, які пішли у відпустку, завтра, 17 червня, отримають відпускні. Це пов’язано з тим, що процес переходу з однієї структури в іншу є складний технічно, бо він пов’язаний із певними реєстраційними змінами і зі змінами в казначейському обслуговуванні. Тому відбулися певні затримки. Але усі ті, хто піде у відпустку з 17-го і пізніше, отримають аванс вчасно. В четвер будуть відпускні. Всі чекали, що гроші будуть з дня на день. Хоча людей можна було повідомити про те, що день-два, можливо, 5 буде така затримка, щоб люди розуміли ситуацію і планували свій відпочинок наперед. Заплату отримували ще в управлінні, а зараз пішов процес, що люди переходять у департамент. Департамент створений і зареєстрований, рахунки відкриті, тому ми можемо фінансувати», – зазначила директор департаменту фінансів, бюджету і аудиту Луцької міської ради Лілія Єлова.

Начальниця управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко розповіла, що вони знали про можливу затримку відпускних, а тому попередили директорів шкіл. Тож, за її словами, вчителям і працівникам закладів треба було поговорити з дирекцією закладів.

«Їм найперше треба було звернутися до директорів закладів освіти. Напевне, вони цього не робили. Якби вони звернулися до директорів, то директори б пояснили те, про що вони поінформовані, і не було б жодних проблем. Може, вчителі переживали, що їм загалом буде затримано виплати. Ні. В межах авансових виплат буде виплачена сума коштів, призначена на відпустку. Тобто завтра, 17 червня», – зауважила начальниця управління освіти Зіновія Лещенко.