Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з заступником держсекретаря Сполучених Штатів Вікторією Нуланд, яка детально проінформувала його про зміст і результати переговорів американської і російської сторін в Женеві 16 червня.

«Американський дипломат розповіла, що в ході переговорів президент США Джозеф Байден чітко і твердо заявив президенту Росії про міцну підтримку Сполученими Штатами Америки суверенітету і територіальної цілісності України, яка і надалі залишатиметься непорушною. Вікторія Нуланд підкреслила непохитну відданість США принципу "Ніяких домовленостей про Україну без України" на переговорах з Росією і будь-якими іншими країнами», – повідомляє прес-служба МЗС України.

«Ми дали чітко зрозуміти і президент Байден ще раз повторив, що санкції, які були запроваджені проти Росії через Україну, будуть залишатися в силі і не будуть послаблятися допоки Росія не змінить своєї поведінки щодо України. Ми б хотіли, щоб припинилася шкідлива діяльність проти нас, щоб не було порушень прав людини, щоб було покладено край тиску на Україну і на інші країни. Але вибір за Росією. Ми, зі свого боку, говоримо, що стабільні і передбачувані відносини можливі. Однак, якщо ні, то будуть наслідки, і президент (Джо Байден - ред.) відреагує, тому що, як він сказав, ми маємо значний невикористаний потенціал, який можемо застосовувати в разі потреби для нашого захисту. І тому президент хотів такої відвертої розмови»,– сказала Нуланд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАШУ АНАЛІТИКУ ПРО СТАНОВИЩЕ УКРАЇНИ НА МІЖНАРОДНІЙ АРЕНІ.