Головний державний інспектор одного з відділів управління Держпраці у Волинській області, який вимагав 40 тисяч гривень за те, що закриє очі на порушення законодавства про працю одного з підприємств, постане перед судом.

Волинська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у розслідуваному слідчим управлінням ГУНП в області кримінальному провадженні про одержання неправомірної вигоди (ч.1 ст. 368 КК України).

Слідство встановило, що чиновник у березні 2021 року висловив вимогу надати йому 40 000 грн за вирішення питання про непритягнення суб’єкта господарювання до відповідальності за порушення законодавства про працю.

Для конспірації фігурант поставив вимогу кошти переказати на картку онлайн-банку, якою він користується.

Зловмисника затримали на гарячому 1 квітня в Луцьку після отримання ним від підприємця двох квитанцій про перекази на картку неправомірної вигоди – 20 тисяч гривень.

Невдовзі за свої незаконні дії посадовець постане перед судом.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як стало відомо згодом, на хабарі затримали головного державного інспектора відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів управління Держпраці у Волинській області Олександра Васильовича Губарика.

Згідно з даними декларації Олександра Губарика, він разом із дружиною володіє земельною ділянкою в Боратині Луцького району площею 800 квадратних метрів, яку родина придбала 2019 року за 27 200 гривень. На цій землі зареєстрований як об’єкт незавершеного будівництва житловий будинок площею 120 квадратних метрів.

Посадовець володіє мотоциклом VIPER V150A 2014 року випуску, який був придбаний 2014 року за 12 000 гривень.

Минулого року Олександр Губарик отримав 132 177 гривень заробітної плати.

Разом із дружиною зберігає в готівці 27 000 доларів.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.