Луцьким вчителям затримали виплату відпускних більш як на два тижні. Хоча, згідно із законодавством, виплата здійснюється за три дні до початку відпустки. За подібне порушення настає адміністративна відповідальність.

Про це у коментарі кореспонденту ГІТу заявила перша заступниця начальника управління Держпраці у Волинській області Оксана Рубльова.

Нагадаємо, луцькі вчителі, які пішли у відпустку з 1 по 16 червня, вчасно не отримали відпускних. Така ситуація, за словами директора департаменту фінансів, бюджету і аудиту Луцької міськради Лілії Єлової, виникла у зв’язку з реорганізацію управління освіти у департамент освіти.

Однак перша заступниця начальника управління Держпраці у Волинській області Оксана Рубльова зазначає, що затримка відпускних – це порушення законодавства про працю, і виняткових ситуацій тут немає.

«Стаття 115 Кодексу законів про працю України чітко нам вказує, що заробітна плата працівникам за весь час щорічної відпустки виплачується не пізніше, ніж за три дні до початку відпустки, – каже Оксана Рубльова. – Тому, якщо людина пішла у відпустку, а відпускні їй ще не виплачені, не нараховані, то це є пряме порушення законодавства про працю. В таких випадках людина має право звернутися до управління Держпраці у Волинській області з метою відстоювання своїх прав і законних інтересів. У такому випадку головний державний інспектор може піти на позаплановий захід державного нагляду і контролю до суб’єкта господарювання та виявивши таке порушення, винести припис на таке порушення. Та складає протокол. Адміністративна відповідальність буде забезпечена для директора такого підприємства, установи чи організації. Винятків, згідно з якими можна відтермінувати виплату відпускних, немає. Заробітна плата виплачується не пізніше, ніж за три дні до відпустки. Можу порадити у такій ситуації самим людям звернутися до Держапраці, для того аби ми могли здійснити позапланову перевірку на підприємстві чи організації, щоб з’ясувати усю ситуацію».

Зазначимо, що луцькі вчителі таки отримали відпускні 17 червня. Утім порушення законодавства про працю – це не скасовує.