Луцький міський голова Ігор Поліщук розповів, скільки дерев та кущів планують висадити на проспекті Волі в рамках реконструкції. Нагадаємо, що зрізання дерев на центральній вулиці міста обурило активістів та лучан. Втім, Поліщук пояснив, що насадження зрізають задля заміни каналізації.

У середу, 23 червня, на сесії міськради мер Луцька запевнив, що в рамках реконструкції проспекту Волі буде висаджено понад 140 нових крупномірних саджанців дерев, понад 3000 кущів та зелених насаджень.

Варто зауважити, що в середу, 23 червня, обранці громади розглянули питання «Про Програму розвитку та збереження зелених насаджень Луцької міської територіальної громади на 2021–2025 роки».

Зазначають, що метою та завданням Програми є повернути місту статус найбільш «зеленого» та дружнього до довкілля міста шляхом проведення комплексу заходів зі створення, відновлення, охорони та збереження зелених насаджень, утримання їх у здоровому впорядкованому стані, створення та формування високо декоративних, стійких до несприятливих умов навколишнього природного середовища та змін клімату насаджень. Реалізація цих заходів, окрім естетичного аспекту, допоможе значно покращити екологічну ситуацію та створити комфортне середовище для жителів громади.

В проєкті Програми представлено чотири основних напрями, за якими будуть реалізовуватись заходи, а саме:

1. Збереження зелених насаджень міста.
2. Догляд та утримання зелених насаджень.
3. Збільшення кількості зелених насаджень.
4. Науково-дослідницький напрямок та культурно-просвітницька діяльність.

Варто зазначити, що обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, становить 120160,0 тис.грн, в тому числі за рахунок бюджету Луцької міської територіальної громади в сумі 120105,0 тис. грн та коштів інших джерел – 55,0 тис. грн.